Van Maaren, een betrouwbaar begrip in de autobranche

In 1972 kocht Van Maaren Senior op zijn 13e zijn eerste auto. Een jaar later had hij er al zeven.

Van Maaren Auto'sVier jaar daarna was hij zelfstandig ondernemer. Het eerste Van Maaren autobedrijf ontstond in 1980 in Smilde (Drenthe). Door ruimtegebrek verhuisde het bedrijf twee jaar later in 1982 naar de boerderij in De Wildervanksterdallen. Vanwege de agrarische bestemming drie jaar later opnieuw een verhuizing: 1984 naar het industriegebied in Veendam (Zwaaikom). Dit autodemontage-bedrijf, met op zijn top ca. 3000 auto´s op voorraad, werd in 2001 verkocht en de naam Van Maaren Auto´s had geschiedenis geschreven. De snelle groei van het bedrijf was te danken aan zijn betrouwbaarheid, goede aftersalesservices, een breed marktaanbod en klantenbinding. Klanten kochten blindelings auto’s en goederen, want eerlijkheid duurt inderdaad het langst!

Van Maaren junior groeide op tussen de auto’s. Van jongs af aan was hij leergierig en betrokken bij de autohandel volgens dezelfde principes als zijn vader.

Bernardus & Heidi maakten in 2007 een succesvolle nieuwe start met Van Maaren Auto’s op de Lloydsweg in Veendam. Bernardus en Heidi hadden hun eigen manier van zaken doen. Zij gingen verder op punten waar senior zou stoppen en hij ging verder op punten waar zij zouden stoppen.

Sinds 1 januari 2014 wordt de bedrijfsvoering voortgezet in een VOF met als vennoten Bernardus van Maaren en Nienke Siekman. Het team van Maaren Auto’s wordt compleet gemaakt door Martin Oosterhuis.


Zwaaikom
Van Maaren senior, vooral ook bekend met het in 2001 verkochte demontagebedrijf Van Maaren Auto’s BV, Gevma BV en export bedrijven in Afrika (o.a. Gema Shipping), is bezig gebleven in de vastgoedhandel in Duitsland.

Back to top